Vier op de tien kmo's in Brussel en Oost-Vlaanderen willen aanwerven

Tags
Categorie Algemeen
Vier op de tien kmo's in Brussel en Oost-Vlaanderen willen aanwerven

De Brusselse en Oost-Vlaamse kmo's hebben de grootste aanwervingsplannen in het tweede kwartaal. Vier op de tien (42%) zijn van plan personeel aan te werven. Slechts 7 procent van de kmo's overweegt er ontslag. De tewerkstellingsintenties van Brusselse kmo-werkgevers voor het tweede kwartaal van 2024 zijn opnieuw hoog. Samen met de kmo’s van Oost-Vlaanderen zijn hun aanwervingsintenties het hoogst: 42% zegt personeel te gaan aanwerven voor eind juni. Slechts 7% van de kmo’s overwegen er ontslag.

In Vlaanderen en Wallonië gaat het gemiddeld om een op de drie kmo's met aanwervingsplannen. Dit is volgens SD Worx gelijkaardig met dezelfde periode vorig jaar, maar de tewerkstellingsintenties van kmo's in industrie en bouw zijn wel afgenomen. van 41% naar 34% van de kmo’s.

Voor dit kwartaal gaat het bij de helft van de kmo’s (52%) om vervanging maar bij nog iets meer, namelijk bij 62% van de kmo’s gaat het om uitbreiding van het personeelsbestand. Dit is een daling tegenover vorig kwartaal (toen 72%), dus evolueren we dit kwartaal meer richting vervangingen.